Wedding · Trouwreportage · Charlotte & Dirk

De eerste post van 2010, mijn beste wensen!

2010 wil ook zeggen dat Tom wat op zoek is naar … vanalles. Ik krijg ongelooflijk veel leuke reacties van iedereen die de fotos ziet maar in boekingen omgezet blijk ik niet hetzelfde stijgingspercentage aan te kunnen houden als 2009. Vreemd als je bedenkt dat al mijn reportages in 2009 gegenereerd werden uit 1 enkele trouw in 2008.

Dit klinkt misschien net iets te negatief dus versta me niet verkeerd. Ik doe dit dit gewoon geweldig graag en zou het jammer vinden mocht ik er niet meer kunnen van maken. Er komt zoveel meer bij kijken dan enkel goede fotos maken. Dus ook een goede marketing van jezelf is een deel van het geheel.

Maar toch, een mens gaat daardoor wat gaan twijfelen, wat socializen met like-minded mensen en collegas bevestigen mijn vermoeden (waarvoor dank).

Ik zal af en toe mijn principes wat opzij moeten schuiven, maar ik schrijf nu eenmaal vlotter in het engels. Ik verlies geen klanten omdat ze geen engels kunnen maar ik verlies misschien wel potentiële klanten omdat ze niet direct doorhebben dat ik eigenlijk een Belgische (trouw)fotograaf ben en direct de site en blog verlaten.

De verschillende intro teksten op mijn site zullen daarom OOK in het nederlands komen te staan. (Copywriters mogen zich hierbij altijd aanmelden.) Of ik afhankelijk van mijn gemoed in het nederlands of in het engels blog weet ik nog niet goed. Waarschijnlijk ook in beide talen zoals bij sassen & verstraaten. Ik wil tenslotte mijn engelse “fans” ook niet verliezen. Australia, USA, Hawaii or Germany, I will be ready for you!

Vanop de website moet het duidelijker zijn dat ik een actieve blog run, vanop de blog moet er sneller toegang zijn naar mijn portfolio. Simpel? De website en de blog gaan in elkaar opgaan. Enkel ben ik nu nog op zoek naar een mooie en duidelijke manier om mijn porfolio op de blog te integreren. Er zal hier dus de komende weken nog één en ander veranderen.

Prijsvermelding op de site: In navolging van enkele andere collegas zal ik voor 2010 ondoorzichtig de basis prijzen van mijn trouwreportages op mijn website plaatsen. Wederom een drempel minder.

SEO oftwel Search Engine Optimization, ook te herbekijken dus.

Genoeg zaken die ik zo snel mogelijk in orde wil brengen voor mijn trouwseizoen in 2010 terug uitbarst! Maar eerst laat ik jullie genieten van Charlotte & Dirk hun “mooiste dag” … (see that sounds lots cheesier-with-cream-on-top than “their kickass wedding”)

Charlotte & Dirk kozen er een zonnige septemberdag uit. De jaarlijkse rommelmarkt in Mechelen bezorgde ons wat grappige momenten tijdens de eerste shoot, en ik heb me nadien nog volledig kunnen uitleven in het geweldige HORTA waar het avondfeest doorging. Het dessertbuffet was er eentje waar de vonken afvlogen! Een héél toffe dag dus. Bedankt Charlotte & Dirk.

To my english readers, I’ll translate this soon, meanwhile just enjoy the slideshow !
Clicking on any of these pictures launches the full 69 picture slideshow!

Don’t forget that the “Win your free eSession or beLoved shoot” competition closes in 10days. In’t nederlands wil dat zeggen dat ge nog 10 dagen tijd hebt om mee te doen en kans te maken op een gratis shoot!

images hosted on flickr.com

One thought on “Wedding · Trouwreportage · Charlotte & Dirk

  1. fromfraai says:

    Hi Tom,
    zoals altijd prachtige foto’s! Ik vind al je veranderingen super goed klinken. Ik vind vooral een doorzichtige prijs-structuur een top-idee.

    Veel succes in 2010!!!

    Marte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.