portfolio help, nominating images

Na een eerder arikel over verpakking en albums schakel ik nu ook graag eens jullie hulp in.

Mijn standaard albums maak ik dus op via fotobuch, voor professionals hebben ze een goede service en naar prijs/kwaliteit toe zit je héél goed bij fotobuch. Vergelijkbaar met blurb? Maar ik gebruik gewoon de software van fotobuch heel erg graag.

Ik zou echter ook graag ook een luxe album kunnen aanbieden. Mijn zoektocht bracht me bij Kiss books. 2mm dik papier, een stevige cover in leder of linnen, hippe kleuren en spreads zonder plooi. Het prijskaartje straalt echter ook “luxe” uit. Voor 15 spreads met lederen cover betaal je al snel enkele honderd dollars. Een boek met 40 spreads (mijn full-albums bij fotobuch) is hier dus moeilijk haalbaar wat prijs & handelbaarheid betreft. (+9cm , een telefoonboek is er niets tegen)

Vorig weekend is mijn laatste 2009 album afgewerkt en ik kan me nu op 2010 concentreren. Ik wil wel eerst nog een portfolio boek maken met daarin mijn beste foto’s van 2009. Het feit dat ik nog steeds onze reisboeken van 2008 en 2009 moet maken heeft me geleerd dat ik die dingen beter niet uitstel, en het is een ideale test voor een KISS sample boek.

HELP

En hier doe ik graag een beroep op jullie. Zelf kiezen is zoals kiezen welke van je kinderen eigenlijk je favoriet is… Welke beelden zijn jullie bijgebleven? Beelden waarvan je dacht , ja dat is nen “Tom Leuntjens” of beelden die je gewoon mooi vond. Van mijn koppeltjes uit 2009 hoor ik graag wat hun favoriete beelden waren. Please please hit the comments, facebook of twitter. Zowel trouw als eSession foto’s komen in aanmerking.

Long story short, I’m trying to put together a 2009 wedding portfolio album and I want your votes. What images of mine do you remember that jump out, what are the images where you thought “well, that’s a real Leuntjens” (Rembrandt eat that). Wedding & eSession pictures are applicable for nomination. The actual voting will be done later after I have enough nominees. If I let me pick my own images that is like choosing which child you like best … Please hit the comments, facebook or twitter and help me out! Thanks!

Dit zijn alvast twee beelden die ik zal gebruiken. Ze hebben voor mij echt een verhaal. En dat is ook handig als ik het nieuwe boek aan koppels laat zien.

Two images that I will use for sure. They hold a real story and that comes in handy when I’m showing my portfolio to clients. But maybe I should talk less…

Buitenkomst kerk

firstlook, staircase

Ik (eigenlijk Ward, maar hij weet het zelf nog niet, 2 weeks of free Clerkies?) zal proberen hier een soort van simle-one-click voting te voorzien NADAT ik een eerste selectie van beelden kan aanbieden.

Nog een vraagje voor de collegas: Welke album supplier gebruiken jullie ? En welke software gebruiken jullie dan ? (Photoshop, Indesign, Photojunction, …)

6 thoughts on “portfolio help, nominating images

 1. Sofie says:

  1. Foto van Loes en Stijn tegen het licht terwijl ze kusten, is echt een prachtige foto
  2. Die van het Duitse? koppeltje tussen die ballonnen.
  Dat zijn er toch al 2 die me echt bijgebleven zijn 🙂

 2. LievePhotography says:

  Dit vind ik echt een prachtige foto!

  Één van de beste trouwfoto’s die ik in m’n carrière ben tegengekomen. Zeer mooi werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.