Verpakking.

Na een interessant artikel te lezen van Pieter op zijn foto blog wou ik gerust ook eens delen hoe ik het liefste mijn finaal product aflever aan de klant.

Koppels krijgen van mij steeds digitaal een slideshow met daarin de door mij geselecteerde en bewerkte beelden. Het geheel vertelt op die manier het verhaal van hun dag. Deze beelden belanden in een apart mapje op een DVD, op die DVD komen verder ook nog een heleboel beelden die ik niet had weerhouden in de slideshow maar die voor het koppel wel waarde hebben. (wie was er allemaal op het feest, wie zat er nog in de kerk, welke kleren droeg tante miep, etc…) Na het lezen van Pieter zijn artikel ben ik ook op zoek gegaan naar een printer die labels kan printen en ik heb uiteindelijk gekozen voor de Canon MP640. Op die manier oogt alles weer net iets “echter”. Pieter, bedankt voor de tip!

Koppels kunnen zelf aan de slag met hun foto’s , ik bied echter ook de mogelijkheid aan om een echt album te laten ontwerpen.

Nu, in 2010 toe zit in er elk van mijn pakketten een standaard mini-album. Dit is een 20x20cm met 15 spreads waarin ik een verdere subselectie maak van beelden die al in de slideshow zaten. En daar heb je de fysieke drager, een boekje, mijn eindproduct, iets tastbaar dat je kan afleveren aan je klanten. Maar wat voor mij ook van belang is: Ik weet hoe mijn foto’s getoond zullen worden aan vrienden en familie. De laatste pagina is ook steeds voorzien van een klein logo en een aantal visitekaartjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Is dit dan een echt album ? Neen, dat is het niet. Dit is een mini-album met de mooiste fotos. Bij een volledig album krijgt het verhaal véél meer aandacht waarbij er ook extra pagina’s zijn voorzien voor familiefoto’s, receptie- en avondfeestfoto’s. Bij een mini-album heb ik hard moeten snoeien in het aantal beelden.

Enkele snelle foto’s, mijn eerste sample album zat deze avond in de bus, and boy am I happy !
Het mini-album, (20x20cm) bovenop een full-album (30x30cm)

En voor wie graag eens ziet wat er allemaal in zo een mini-album staat, hier een voorbeeldje:

Album Sample, click cover to launch slideshow

2010 Sample Album (click to launch)7 thoughts on “Verpakking.

 1. Pingback: portfolio help, nominating images | Tom Leuntjens Photography

 2. Pieter says:

  Bedankt voor de vermelding en de tips.

  Ik heb zelf nog niet meteen de juiste software gevonden om tot op de rand van een DVD te printen. Ik heb via twitter enkele tips gekregen die ik nog moet opgraven en uitspitten.

  Blijkbaar zou je wel bij de Colruyt DVD’s van Fujiufilm kunnen kopen die printbaar zijn tot in het centrum en zeer weinig branding doen op de bovenkant van de DVD.

 3. Tom Leuntjens says:

  pieter. ik denk dat ik je die colruyt tip heb gegeven but thx 🙂 na wat zoekwerk kan je met de canon cd label printer mooi de inner circle op 23mm zetten en de volledige cd beprinten. no more brands but ure own!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.