Gewoon voor de lol

Je moet streng blijven voor jezelf, alleen zo ga je er op vooruit. Toch kan ik een vrang gevoel hebben als iets niet op foto overkomt zoals ik het wil, als iets niet beter is dan vorige keer, als ik geen groei zie in mijn fotos.
Ja, ik ben te streng voor mezelf, maar na een toffe face-to-face babbel met Steven vorige week blijk ik lang niet de enige te zijn.

Dit weekend heb ik gewoon mijn camera eens gebruikt voor de lol, geen opdrachten. De nichtjes op bezoek, dit zijn de beelden die me dan terug zin geven om foto’s te nemen.

Bedtime

Must view large on black

Meer beelden in een set op flickr

Voor de techneuten: er stond een medium-softbox in landscape mode, ik weet de instellingen niet meer, het technische deed er niet toe, en dat lucht op

6 thoughts on “Gewoon voor de lol

 1. Thomas says:

  Ik heb een tijd terug al voor mezelf uitgemaakt dat de opdrachten van ondergeschikt belang zijn aan de shoots puur voor de fun. Opdrachten zijn voor mij werk en ook al houdt dat werk fotografie in, het is en blijft werk en brengt de nodige stress en planning met zich mee.

  Ik heb al een full time job waar ik genoeg stress en zorgen heb. Neenee, doe mij maar voornamelijk leuke, zelf gekozen opdrachten. Daar leer ik zelf ook enorm van bij en het blijft nog tof ook 🙂

 2. tomleuntjensphotography says:

  @steven: een plu op locatie als het snel moet gaan. een softbox neem ik wel mee op locatie bij mensen thuis en als ik werk met seamless backdrop.
  een softbox monteren / demonteren duurt me lang.

  een softbox is vaak gemakkelijker omdat je in kleiner ruimtes meer je lightspill kan controleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.