Wedding · Trouwreportage : Hans & Annelies

Tijd om nog eens een trouwreportage te bloggen! Hans & Annelies kozen een zonovergoten dag midden Mei. De ochtend begon héél rustig in Hemiksem en heel de suite kon rustig te voet naar het gemeentehuis stappen. Wat een mooie trouwzaal & locatie daar! Na een lunchstop en een snelle tandenpoets ging het richting St-Andrieskerk te Antwerpen voor de ceremonie. De avond eindigde in de knappe “La Riva” feestzaal. En die “mariage parfait” geuze die je ziet is een home-brew van hans & zijn vrienden, jammer dat ik die niet heb kunnen proeven 😉 Hans & Annelies , het was een fijne dag en tot héél binnenkort! (want jullie KISS album ligt momenteel héél ongeduldig te wachten … bij de douane)

For the tech-savy there is a technical post about the first look below.

For the first look you couldn’t dream of a nicer setup. Open stairs and a big big window with soft light to light the bride. However the way has was standing that meant that his face would become rather dark. To get the best natural light on the bride my settings were 2.8@1/160th . To light the groom’s face I used an off-camera flash bouncing into a white wall that was on my left back into the groom his face. In the test shot where I was upstairs and Hans looked at me everything was perfect. However in the heat of the moment when the bride came downstairs Hans his position wasn’t identical leaving his back exposed to the a ray of sunlight. Is it a perfect shot? Maybe not , but it would have been less than perfect without the flash.

5 thoughts on “Wedding · Trouwreportage : Hans & Annelies

 1. steven says:

  Ik sta altijd weer te kijken van je foto’s met fel tegenlicht en kikvorsperspectief. Heel knap!

  En wat die foto betreft met dat felle zonlicht op de rug van de bruidegom, ik zou het er gewoon afknippen.

 2. Arno Hoogwerf says:

  Tom, ik ben een liefhebber van je werk, en ook deze serie vind ik weer top. Vooral de aankleedfoto’s en de verschillende details vind ik erg sterk. Leuk ook dat je ons mee laat genieten over hoe een foto tot stand komt. Ik zie je foto’s graag als inspiratie.

  • Tom Leuntjens says:

   @Arno leuk compliment! S’ochtends heb ik het liefst een ruime voorbereiding. rustig wat bekomen terwijel de bruid zich klaarmaakt 😉

   @Steven, we moeten nog eens een pint gaan pakken. T’is eentje dat ik nu regelmatig bovenhaal… AV / Large Aperture (wide open) & dan exposure compensation +. Voor een foto neem ik er snel +10. Vooral focus met de zon in je lens is niet altijd handig . Nadien kies ik er qua licht de leukste uit. Wat de crop betreft, ik hou graag mijn ratio aan en als ik crop dan gaat er teveel weg van de trap/bruid.

 3. steven says:

  We moeten inderdaad nog eens iets gaan drinken. Ben benieuwd naar je ervaringen. Wil ook wel eens zo een KISS-boek in het echt zien.

  Ik ga morgen die typische foto van jou ook eens uitproberen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.