Announcing the contest winner(s) · Part I

Rond de wedstrijd die ik net voor kerst uitschreef zijn enkele heel leuke ideeën gekomen. Er werd zelfs met een citytrip naar Venetië gegooid… Maar bij één mailtje kreeg ik de krop in mijn keel. Mijn wederhelft pinkte er zelfs een traantje bij weg…. (of was het andersom)

Onderstaand mailtje kreeg ik van Roosje

Hey Tom,

Vermits wij al over ongelooflijk goede foto’s beschikken heb ik een dergelijke sessie niet meer nodig, maar … In de geest van kerstmis en het motto dat we toch ten minste één maal per jaar het beste van ons naar boven mogen laten komen, kom ik toch met een klein voorstel, echt toch een grote uitdaging:

Mijn oma en opa hebben beiden de laatste maanden van hun leven doorgebracht in een rusthuis. Regelmatig ging ik daar op bezoek en begin je te praten met de mensen. Vele mensen hebben niet het geluk om slecht enkele maanden van hun leven daar door te brengen, maar zitten daar al enkele jaren. Dit omdat hun partner niet alleen voor hun kan zorgen. Elke dag opnieuw zie je hun echtgeno(o)t(e) op bezoek komen. Gewoon, om een babbeltje te slaan, om hun hand vast te houden als ze in slaap vallen, of om gewoon de eerste te zijn die ze zien als ze wakker worden. Waarom? zou een mens zich kunnen afvragen! “Gewoon” antwoorden ze dan.

Eén man zei me ooit dat ze misschien niet meer helemaal op vroeger lijkt, omdat het lichaam veroudert, maar wanneer hij in haar ogen kijkt, ziet hij net diezelfde twinkel in haar ogen als de eerste keer dat hij haar zag en voor haar viel…

Mijn voorstel is dus of een rusthuis geen leuke plaats zou zijn. Mensen moeten zich inschrijven (hetgeen ik regel). Kunnen zich dus opmaken, en we maken een foto van hen die waarschijnlijk op termijn een heel waardevol bezit zal woorden.

Zo dit was mijn voostel .. tis niet voor mij …maar eens voor een ander

Juist *slik*

Hier wil ik graag iets rond doen.

Vorig jaar organiseerde Filip Bunkens met enkele andere collega fotografen een actie rondom help-portrait. Het voorstel van Roosje ligt in dezelfde lijn maar ik wil het graag ietsje anders aanpakken. Ik wil geen reportage stijl foto’s gaan nemen maar ik wil echte liefdevolle foto’s van twee mensen die elkaar graag zien. Ik wil die *twinkels* terug in hun ogen zien, ik wil ze die vlindertjes doen voelen alsof ze elkaar net hebben ontmoet. En ik ben er zeker van dat daar nog een paar snoeperds zullen zijn die daar ook net hun nieuwe liefde hebben gevonden. Kortom ik wil ze engagement-style-wise op foto vastleggen.

Om samen met roosje dit projectje te helpen realiseren kan ik echter best wel nog wat hulp gebruiken:

– Enkele collega fotografen die willen meegaan om beelden te maken en voor wat assitentie willen zorgen.
– Een printer / print dienst zodat we de mensen same day of nadien een print kunnen bezorgen
– Wie zich verder nog aangesproken voelt mag zich ook altijd melden. (MUA, etc..)

Als je interesse hebt om te helpen, stuur een mailtje, hit the comments or twitter me. Alvast bedankt!

Om af te sluiten nog een foto die ik op één van men huwelijken vorig jaar heb genomen die me echt een glimlach bezorgde als ik hem nadien bewonderde op mijn LCD schermpje.

trouw, wedding

Note: Aangezien dit mailtje niet echt op dezelfde lijn lag met de regels van de wedstrijd maar ik deze oproep niet onbeantwoord wou laten zal de echte winnaar later deze week nog bekend worden gemaakt! Stay Tuned!

10 thoughts on “Announcing the contest winner(s) · Part I

 1. Tom Leuntjens says:

  Aan iedereen die zin heeft om mee te helpen alvast bedankt. Ik zal nog contact opnemen van zodra er meer details zijn. Het zal niet mogelijk zijn om dit met iedereen te doen, bedoeling is wel dat het een beperkt aantal mensen zou zijn zodat de intimiteit wat behouden blijft en we de mensen niet teveel overrompelen 😉

 2. joeri says:

  Hey Tom,

  Ik wil best hierrond met je een keertje van gedachten wisselen en dus om mee te doen. Misschien heb je wel zin om dit jaar mee te doen met Help Portrait? Als je naar help portrait gaat kan je je aansluiten bij de groep. Misschien dat er wel meerdere groepen gaan ontstaan.

  groeten,

  joeri

 3. Tom says:

  Hoi Tom,
  Daar heb je heb je zeker een punt. Met niet te veel volk want ik denk dat de mensen zich anders wel eens niet van de kant laten zien zoals je voor ogen hebt.
  Ik was er toen ook bij HELP Portraits in Turnhout. Meer volk hadden we zeker niet nodig gehad daar want anders liepen we elkaar bijna ‘voor de lens’… ;o)
  ‘t was een zeer leuke dag met veel nieuwe mens-ervaringen!
  Veel succes ermee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.