Communiefotos

Eerlijk, ik ben geen grote fan van het gegeven “communie” en ook niet van de zeemzoete “communiekaartjes”.
Maar toen collega Caroline me vroeg voor haar oudste zoon Xavier eens voor de lens te nemen wilde ik die uitdaging wel aangaan.

Steven aka Gekiekt, pakt het communiegebeuren aan met een eigen visie, je blijft er zijn stijl inzien. Hij heeft dat nog gedaan denk ik dan. Werk dat ik nog meer bewonder is dat van Tom Museeuw aka Fotofolio en daarom dacht ik een poging te doen en de communiefoto’s aan te pakken als een kleine “kinder-fashion” reportage. Met 2 knappe jonge gastjes moest dat wel lukken.

Met kids omgaan is niet altijd even makkelijk. Xavier had er op voorhand niet zoveel zin in en was eerder benieuwd naar het plot van zijn Horowitz boek, dus Paul (de jongere broer) was mijn héél gewillige assistent die me hielp bij de setup en als stand-in voor de proef shots. Vooral het doen alsof dat de achterste speedlight een kanon was en dat hij mocht mikken op het hoofd van zijn broer vond hij helemaal geweldig.

Om Xavier aan mijn kant te krijgen gooide ik het op een akkoordje. Eerst gingen we een aantal nette foto’s nemen voor de mama, en nadien gingen we “ons” zin doen, het hemd uit de broek en de broek wat meer “baggier”. Worked like a charm 😉

Verder ben ik vooral mezelf gebleven, niet te serieus terwijl ik bezig ben. Een beetje uitleggen wat ik doe. Ik was niet de enige die graag eens knutselde , mijn DIY gel holders, gels & snoots zorgden voor bewonderende blikken. Paraplus op een zonnige dag waren ook nieuw.

Om een ietwat edgier licht te creëren heb ik een speedlight met snoot opgesteld rechtsachter (camera left) het model. En een shoot through met 1/4Cto gel camera-right. De sunbounce als fill voor het model.

Nadien nog een paar shots gedaan met behulp van de sunbounce.

Als het vat van Xavier op was heeft Paul me ook nog een paar poses getoond, er zit potentieel in !

Conclusie: Een leerrijke ervaring, en nog meer bewondering voor mr Fotofolio!

En ben ik de enige die een kleine resemblance zie met Daniel Radcliffe (Xavier) & Dev Patel (Paul) ?

8 thoughts on “Communiefotos

 1. lieven(.be) says:

  Knap!!!

  Die 1ste vind ik de beste. De 3e vind ik ook zeer goed qua contrast en belichting, al weet ik niet goed of die handen beter niet gewoon afhingen.

  In ieder geval allemaal beter dan de communiefoto’s van mezelf 16 jaar geleden!

 2. gekiekt says:

  Moedig van je om ook hier je strobist-materiaal aan te wenden. Voor communiefoto’s laat ik dat meestal achterwege omdat het teveel tijd in beslag neemt en kinderen vaak niet zoveel geduld hebben. De ouders zelf hebben dikwijls ook liever een grote verscheidenheid aan beelden ipv enkele creatief belichte foto’s. Enkel voor mijn eigen dochter (Marthe) heb ik mijn zin kunnen doen maar die reportage heeft dan ook 5 uur geduurd en wie wil dat betalen voor wat communiekaartjes?

 3. Pingback: Bounce Mania « JayJay’s Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.